Waarom zou je een webinar willen streamen?

Er zijn tal van redenen waarom iemand een webinar zou willen streamen. Misschien wil je je product of dienst presenteren aan een groot publiek, of misschien wil je een onderwerp bespreken waar je expert in bent. Wat de reden ook is, webinars bieden een unieke gelegenheid om een groot publiek te bereiken en interactie aan te gaan met de deelnemers.

Hoe je een webinar kunt voorbereiden

Voordat je begint met streamen is het belangrijk om een aantal zaken voor te bereiden. Hieronder vind je een aantal stappen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je webinar een succes wordt:

 • Bepaal het onderwerp van je webinar
 • Stel een doelgroep vast
 • Bepaal de lengte van je webinar
 • Kies een datum en tijd voor je webinar
 • Kies een platform voor je webinar
 • Maak een presentatie of script
 • Promoot je webinar

Kies het juiste platform voor je webinar

Er zijn veel verschillende platforms waar je een webinar op kunt streamen. Sommige populaire opties zijn Zoom, Google Meet, en Skype. Het is belangrijk om een platform te kiezen dat aan je behoeften voldoet, bijvoorbeeld waar je publiek aanwezig is. Bijvoorbeeld, als je een groot publiek verwacht, wil je waarschijnlijk een platform kiezen dat deze hoeveelheid deelnemers kan ondersteunen.

Een webinar livestreamen met Tradecast

Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om online live webinars te hosten, kijk dan niet verder dan Tradecast. Met de ingebouwde live streaming functionaliteit van Tradecast is het starten, plannen en hosten van een live webinar slechts een paar klikken verwijderd. Vanaf het Expansion abonnement biedt Tradecast je de mogelijkheid om eenvoudig webinars te plannen en te hosten op je eigen videoplatform, live of als on-demand content. Je kunt de HTML5 video player ook embedden op je bestaande website, om je live webinar ook daar te hosten. Als je de mogelijkheden van live webinars op je eigen platform wilt onderzoeken, neem dan gerust contact op met Tradecast. Wij helpen je graag op weg.

Get free walkthough CTA - White

Hoe je een webinar kunt streamen

Nu je alles voorbereid hebt, is het tijd om je webinar te streamen. Hieronder vind je een aantal stappen die je kunt volgen:

 • Zorg ervoor dat je op tijd bent
 • Start je webinar op het gekozen platform
 • Voer je presentatie of script uit
 • Interacteer met je publiek
 • BeĆ«indig het webinar op een professionele manier

Conclusie

Webinars zijn een geweldige manier om met een groot publiek te communiceren en kennis te delen. Of je nu een bedrijf hebt of gewoon iets wilt presenteren aan een groep mensen, webinars zijn een effectieve optie. In dit artikel hebben we u stap voor stap begeleid bij het streamen van een live webinar, van het voorbereiden tot het uitvoeren van het webinar zelf.
Door de juiste voorbereidingen te treffen en het juiste platform te kiezen, kun je er zeker van zijn dat je webinar een groot succes zal zijn. Vergeet niet om interactie aan te gaan met je publiek en het webinar op een professionele manier te beƫindigen. Veel succes met het streamen van je volgende webinar!