Misschien bent u een huidige gebruiker van Vimeo OTT of een vergelijkbare aanbieder van online video- of OTT-infrastructuur. Of u overweegt klant te worden bij een van deze aanbieders. Wat uw situatie ook is, wij willen duidelijk maken dat Tradecast nu – in 2022 – het ultieme alternatief is voor Vimeo OTT. Klinkt interessant, toch? Laat ons u vertellen waarom Tradecast het enige OTT-platform is dat u ooit nodig zult hebben!

Als u het internet hebt afgestruind op zoek naar een OTT-platform om uw online videostreamingbedrijf te hosten, bent u waarschijnlijk de naam Vimeo OTT (VHX) tegengekomen. Dat is geen verrassing, want Vimeo is een van de marktleiders op het gebied van online videostreaming en heeft talloze klanten laten zien dat er levensvatbare alternatieven zijn om je inhoud te gelde te maken buiten de grote sociale platforms zoals YouTube en Facebook om. Toch zijn er in 2022 veel meer OTT-platforms beschikbaar, waaronder Tradecast. Wij denken dat Tradecast het ultieme alternatief is voor Vimeo OTT (VHX) en we vertellen je graag waarom.

Misschien bekijk je momenteel ook de verschillende alternatieven voor Vimeo OTT (VHX), om te ontdekken aan welke OTT-oplossing je je het beste kunt binden voor de nabije toekomst. Het is een grote verbintenis, dus dit is een belangrijke fase en daarom is kennis de sleutel. Wij weten dit, omdat we momenteel een aantal voormalige Vimeo OTT-klanten bedienen die op meerdere fronten tegen beperkingen aanliepen bij het gebruik van hun voormalige OTT-oplossingenleverancier.

Daarom is Tradecast er om te helpen!

Maak kennis met Tradecast: het #1 Vimeo OTT (VHX) alternatief

Hallo, wij zijn Tradecast! Wij zijn een team van 30+ ongelooflijk getalenteerde mensen met een gezamenlijke passie voor online streaming. Samen zijn we toegewijd aan het brengen van het #1 Vimeo OTT (VHX) alternatief op de markt. Ons OTT-platform wordt gebruikt door duizenden online video-ondernemers en content creators in landen over de hele wereld.

We zijn gevestigd in Nederland en Los Angeles en hebben een volledig lokaal team, dat voor meer dan 50% bestaat uit software engineers. Samen werken we voortdurend aan de verbetering van onze OTT- en videostreamingoplossing. Bovendien hebben we ons platform zelf gebouwd, helemaal vanaf de grond. Dat doen we al sinds 2014 en we hebben altijd vooropgelopen met technische innovatie in de wereld van online video en OTT-uitzendingen.

Omdat al onze technologie in eigen huis wordt gebouwd en onderhouden, kunnen we ons altijd richten op het leveren van een product dat aansluit bij de behoeften van onze klanten. De online video markt verandert snel en continu, dus we hebben ons gerealiseerd dat we, om ons te onderscheiden, een product moeten leveren dat altijd bij de tijd past, met features en mogelijkheden die up-to-date zijn en snel gelanceerd kunnen worden.

Benieuwd welke features Tradecast het ultieme alternatief maken voor Vimeo OTT (VHX) in 2022? Laat het ons vertellen!

Waarom video-ondernemers wereldwijd Tradecast verkiezen boven Vimeo OTT (VHX)

De belangrijkste reden is eenvoudig: omdat Tradecast veel meer is dan alleen een videostreamingplatform. Het is een uitgebreide OTT video business management toolkit, aangedreven door de betrouwbare en steeds evoluerende Tradecast Engine. Ondernemers gebruiken Tradecast om hun videobibliotheken te hosten, hun content te gelde te maken en hun bedrijf eenvoudig op te schalen met online oplossingen. Wij blijven Tradecast uitbouwen tot de ultieme, gebruiksvriendelijke oplossing voor ondernemers die hun video content optimaal willen benutten.

Wij zijn blij als u blij bent: als uw video business bloeit en u in staat bent om exponentieel te groeien met behulp van onze tools en functies. Wij luisteren naar onze klanten en gebruiken hun feedback en feature requests om onze oplossingen uit te breiden en Tradecast het steeds evoluerende, ultieme OTT video business management platform wereldwijd te maken.

Kortom: video-ondernemers wereldwijd kiezen voor Tradecast omdat wij een betrouwbare infrastructuur en een complete toolkit bieden om video te gelde te maken op de enige manier die telt: een toekomstbestendige manier.

Laten we ons nu richten op de belangrijkste aspecten van Tradecast die ons echt onderscheiden van Vimeo OTT (VHX) en alle andere OTT-platforms en aanbieders van online video-infrastructuur.

Get free walkthough CTA - White

 1. Volledig eigendom van gegevens, inhoud en inkomsten: vanaf het begin bent en blijft u de enige eigenaar van alle gegevens en inkomsten die door uw platform worden gegenereerd, inclusief gegevens van geregistreerde gebruikers.
 2. Zeer snelle marktintroductie: uw Video Management Systeem (VMS) is binnen 24 tot 48 uur beschikbaar en uw webplatform kan binnen 1 tot 2 weken operationeel zijn, afhankelijk van de ontwerpvoorkeuren. Hetzelfde geldt voor uw OTT-apps: deze kunnen binnen 2 weken klaar zijn voor implementatie in app stores – waaronder iOS, Android, Apple TV, Roku, Amazon Fire TV, Samsung, LG en VEWD.
 3. Krachtige content monetization tools: genereer nieuwe inkomsten voor uw bedrijf met video advertenties via AVOD, content abonnementen via SVOD en single of packaged video monetization via TVOD. Allemaal inbegrepen in één oplossing.
 4. Volledig op maat gemaakte website en OTT app front-end design: er is absoluut geen codering nodig om uw Tradecast-aangedreven videoplatform in gebruik te nemen. Onze designers bouwen uw webplatform en OTT-apps volgens uw wensen, stijlgids en briefing.
 5. Platformpagina’s bouwen en inhoud aanpassen: vanuit het Video Management Systeem kunt u zoveel categoriepagina’s, inhoudspagina’s en webgebaseerde platformpagina’s maken en beheren als u nodig hebt.
 6. Krachtige en interactieve (!) HTML 5 video player: de Tradecast Player is de enige HTML 5 video player die u ooit nodig zult hebben. Schaalbaar, embeddable en gevuld met interactieve functies zoals click-and-buy shopping buttons en aangepaste tekst overlays, om direct de conversie te verhogen.
 7. Uitgebreide live streaming module (met live chat functionaliteit!): ontdek hoe eenvoudig het kan zijn om een live uitzending te starten op uw eigen OTT platform met onze krachtige live streaming module. Het bevat een live chat functie, zodat uw publiek kan interageren met uw live content terwijl het gebeurt.
 8. Veilig en beschermd: omdat veiligheid bij Tradecast voorop staat, is het VMS achter uw Video Player ook zeer goed beschermd. Veiligheidsfuncties zijn onder andere 2-factor authenticatie en geoblocking.
 9. En tot slot een paar extra functies waar we ook erg trots op zijn.

1: Volledige eigendom van gegevens, inhoud en inkomsten

Zoals u al weet, is video de krachtigste manier om uw verhaal te vertellen. En daarom is het veel te belangrijk om dit zomaar aan anderen over te laten. Tradecast stelt ondernemers in staat om hun eigen OTT- en videoplatform te starten of de kracht van hun eigen videospeler te benutten, om een publiek over de hele wereld en op elk gewenst apparaat te bereiken.

Het belangrijkste element bij het uitbreiden van uw bedrijf met video is controle. Controle over uw content en assets natuurlijk, maar ook controle over de data die deze assets genereren en controle over de verdienmodellen die u wilt gebruiken. Dat is waar Tradecast voor staat. Dit alles vanuit één gebruiksvriendelijk platform en draaiend op de altijd online en steeds uitbreidende Tradecast Engine.

Het Tradecast Video Management System – of VMS – maakt videobeheer zo eenvoudig mogelijk, terwijl het u ook een gigantische gereedschapskist biedt met rijke functies voor contentbeheer en monetisatie.

Of u nu één, tien of tienduizend video’s aan uw mediabibliotheek toevoegt, het VMS biedt u een centrale, veilige omgeving die u overal kunt benaderen. Het krachtige Tradecast VMS biedt u bovendien tal van mogelijkheden om video’s te delen, te analyseren en te verrijken. U kunt eenvoudig titels, beschrijvingen, thumbnails en ondertitels toevoegen en embedcodes ophalen om uw video’s met één druk op de knop te delen.

De door het VMS verzamelde gegevens omvatten:

 • Video’s bekijken
 • Gebruikersprofielen
 • Verkeersbronnen
 • Behoud van het publiek
 • Interesses van kijkers
 • Inhoud verkopen en abonnementen

Get free walkthough CTA - black

Het VMS is het perfecte platform om de dataset te verrijken die uw bestaande website, webshop of e-commerce platform al genereert. Het VMS biedt relevante data uit de Tradecast HTML5 video player, waardoor u nog meer te weten komt over het kijk-, klik- en koopgedrag van uw doelgroep, zoals:

 • Welke video’s bekijkt een gebruiker?
 • Op welke knoppen klikt een gebruiker?
 • Wanneer haakt een gebruiker af bij een bepaalde video?

En door de Player te koppelen aan uw Google Tag Manager account genereert u nog meer gegevens, waar het uiteindelijk allemaal om draait.

2: Zeer snel op de markt

Terwijl het bij de meeste OTT-platformleveranciers weken of zelfs maanden kan duren om uw platform op te leveren, is Tradecast er trots op dat zij uw eigen Video Management Systeem binnen 24 tot 48 uur kan leveren. En terwijl u aan de slag gaat en het VMS gebruikt om uw content te uploaden en de categorisatie van uw platform in te stellen, bouwen onze ontwerpers uw web-based video platform, op basis van uw branding richtlijnen en stijlgids.

Afhankelijk van uw voorkeuren duurt dit proces ongeveer 1 – 3 weken. Nadat het web-based platform is gelanceerd, gaan we verder met de apps. Ook die nemen ongeveer 1 tot 3 weken in beslag om te ontwerpen en in te dienen bij de app stores. Afhankelijk van de reviewtijden kunnen uw OTT-apps – waaronder iOS, Android, Apple TV, Roku, Amazon Fire TV, Samsung, LG en VEWD – binnen enkele weken in plaats van maanden beschikbaar zijn voor download door uw publiek.

3: Powerful content monetization tools

Een OTT-platform van Tradecast geeft u volledige commerciële vrijheid. Het is volledig uw eigen platform, zodat u eindelijk alle invloed van derden kunt buitensluiten. Alleen u kunt banners, buttons, pre-rolls en gerelateerde video’s in uw HTML5 video player plaatsen. Zo voorkomt u dat concurrenten in uw player opduiken en de aandacht van een potentiële nieuwe klant stelen.

Over commerciële vrijheid gesproken: de Tradecast Video Player – ook opgenomen in OTT-platforms uit de Tradecast Play- en Prime-licenties – biedt video als interactieve conversietool. Vanuit het VMS kunt u call-to-action knoppen toevoegen aan video’s, met klikbare knoppen gekoppeld aan product- of landingspagina’s (inclusief conversietracking!). U kunt ook relevante banners, afbeeldingen en QR-codes weergeven op aanpasbare tijdstippen, bovenop een video. Oh, en u kunt hoofdstukselectie aanbieden, zodat gebruikers gemakkelijk naar de juiste informatie binnen een specifieke video kunnen navigeren.

Het VMS is ook de plek waar u nieuwe verdienmodellen voor uw video’s kunt opzetten.

Met onze AVOD-functie kunnen wij u verbinden met een video-advertentiepartner, zodat u op het juiste moment video-advertenties kunt toevoegen. En met het Tradecast Platform kunt u ook individuele premium video’s, premium livestreams en platformabonnementen aanbieden, met behulp van de ingebouwde TVOD- en SVOD-modules. Met Tradecast is content monetization eindelijk binnen handbereik.

4: Volledig aangepaste website en OTT app front-end ontwerp

Er is absoluut geen codering nodig als u uw OTT-platform met Tradecast wilt lanceren. Wij zorgen daarvoor, zodat u zich kunt richten op de inhoud en het bedrijfsmodel van uw platform. Tijdens het gehele ontwikkelingsproces van uw OTT-platform staan onze experts voor u klaar. Bijvoorbeeld met het opzetten van uw app store developer accounts, nodig om uw OTT apps onder uw eigen bedrijfsnaam en marketingvoorkeuren in te dienen bij de stores. Als de apps in de stores staan, werkt Tradecast ze continu bij, zodat ze altijd werken, ook als er nieuwe firmware, apparaten of producten worden gelanceerd die uw apps ondersteunen.

Tradecast VMS walkthrough CTA image black

5: Platformpagina’s bouwen en inhoud aanpassen

Zelfs als u voor elke dag van het jaar een nieuwe contentpagina zou willen maken, kunt u dat met het Tradecast VMS doen. Het VMS biedt volledige vrijheid in het aanmaken van productpagina’s, categorie landingspagina’s, content pagina’s en artikelen of blogs. Allemaal vanuit hetzelfde VMS en direct wereldwijd beschikbaar.

6: Krachtige en interactieve (!) HTML 5-videospeler

Om ervoor te zorgen dat je eigen Videospeler eruitziet en aanvoelt als je videospeler, helpen we je om je Speler te maken in een stijl die volledig bij je merk past. Je bepaalt onder andere de volgende speler-elementen:

 • Logo
 • Bedieningselementen speler
 • Schrobbalk: kleuren, plaatsing en knopvolgorde
 • Schuifregelaar ‘Resterende tijd’: aftellen of ophogen
 • Afspeelknop
 • Lettertypes
 • Overlays
 • Knoppen

En met de interactieve knoppenoverlay kunt u uw video player nog verder aanpassen. U kunt bijvoorbeeld contextgevoelige knoppen toevoegen die gedurende de hele video of precies op het juiste moment verschijnen. Daarmee kun je kijkers naar een webshop, contentpagina of video-aankooppagina leiden.

7: Uitgebreide live streaming module (met live chat functionaliteit!)

Als u op zoek bent naar live streaming op uw eigen videoplatform, kijk dan niet verder dan Tradecast. Naast de mogelijkheid om uw volledige VOD content bibliotheek op uw platform aan te bieden, bevat het Tradecast VMS ook een stap-voor-stap live streaming module. Door de instructies op het scherm te volgen maakt u in no-time een live stream. Het enige wat u hoeft aan te sluiten is uw RTMP live streaming signaal en u kunt aan de slag. Met de live streaming module kunt u ook live streams plannen en aankondigen, tickets voor live streams voorverkopen en zelfs een live chatbox aanbieden voor kijkers die aan het afstemmen zijn. Nog een goede reden waarom Tradecast het ultieme alternatief is voor Vimeo OTT (VHX)!

8: Veilig en beschermd

Dit zou voor elke OTT platform provider vanzelfsprekend moeten zijn, maar toch belangrijk om te vermelden: omdat beveiliging bij Tradecast voorop staat, is ook het VMS achter uw video player zeer goed beveiligd. Door gebruikersaccounts te beheren, bepaalt u wie toegang heeft tot het VMS en tot welk niveau. Met de toevoeging van twee-factor authenticatie voegt u eenvoudig een extra beveiligingslaag toe aan het VMS. En met DRM zijn uw video’s extra beschermd. Overal waar uw Video Player actief is, worden voortdurend kijkersgegevens verzameld. En met toegang tot het VMS beschikt u over diepgaande hulpmiddelen om het kijk- en klikgedrag te analyseren en te exploiteren.

9: En een paar extra functies waar we ook erg trots op zijn

 • Aangepaste geoblocking-profielen: bepaal welke regio’s toegang krijgen tot welke inhoud.
 • Aangepaste transcoderingsprofielen: ondersteuning voor aanvullende en professionele videotranscoderingen en beeldverhoudingen zoals Cinemascope.
 • VMS admin management: maak zoveel nieuwe VMS administrators aan als u wilt, inclusief login namen, wachtwoorden, content management rechten en video interesses.

Tradecast VMS walkthrough CTA image

En dat zijn alle redenen waarom Tradecast het ultieme alternatief is voor Vimeo OTT (VHX) in 2022. Genoten van dit artikel? Als u zich abonneert op onze nieuwsbrief ‘Ready to play’, ontvangt u regelmatig inzichten zoals deze uit de wereld van OTT-videostreaming, rechtstreeks in uw inbox.

Bekijk voor meer informatie over de mogelijkheden van Tradecast onze productoverzichtspagina en ons kennisplatform Tradecast Learn.

En als u geïnteresseerd bent in het boeken van een gratis één-op-één productdemonstratie van één van onze OTT-experts, neem dan contact op of boek direct een demo. We kijken ernaar uit om u een gepersonaliseerde demo te geven van de Tradecast functies die uw organisatie kunnen helpen bij de groei van het gebruik van video content en OTT inkomsten.