Start nu

Video Oplossingen

Je eigen video player, een kant-en-klaar videoplatform óf OTT-apps op maat: daag ons uit met jouw video-vraagstuk.

Tradecast is jouw specialist in online video-, OTT- en streaming-oplossingen en denkt met je mee van A tot Z. Technisch altijd up-to-date en volledig ondersteund door onze experts.

dots - horizontaal
Tradecast video oplossingen en ott platform thumbnail
Tradecast Icon white - Play button

Samen bouwen

Bewezen technologie

Met Tradecast lanceer je jouw video-oplossing, video player of eigen videoplatform op basis van bewezen strategieën. Van het eerste gesprek tot ver na lancering: onze experts voorzien jou van ondersteuning, advies en projectmanagement.

Schaalbare oplossingen

Je video-oplossing van Tradecast is altijd en overal beschikbaar dankzij de ongekende kracht van de Tradecast Engine: de technologische motor achter elke oplossing die we bouwen. De Engine is schaalbaar en wordt continu onderhouden en voorzien van nieuwe updates en mogelijkheden.

Ondersteuning en advies

Samen kom je het verst. Om het bedienen van je eigen platform net zo eenvoudig te maken als het lanceren ervan, staat ons Tradecast Support-team telefonisch en per mail voor je klaar om ondersteuning te bieden en jouw videoplatformvraagstuk te beantwoorden.

Tradecast HTML5 video player interactive video player voorbeeldTradecast content beheer systeem (content management) voorbeeld

Tools voor developers

Tradecast biedt developers graag de beste tools en features op maat voor optimale integraties van onze technologie met bestaande distributieplatformen, applicaties, webshops en websites.

Van een API-implementatie of WordPress-plugin tot het embedden van video-informatie of een single sign-on traject: de video-oplossingen van Tradecast zijn ontwikkeld om naadloos samen te werken met bestaande systemen, structuren en talen.

Jouw partner in online video

Player, API en betalingen

Gericht data ophalen en uitserveren, daar draait het om met de Tradecast API. Deze stelt je in staat om specifieke queries uit te voeren en data op te vragen, om zo – door middel van JavaScript – video-overzichten op maat te realiseren.

Complete infrastructuur

Van uploaden tot transcoderen en van thumbnail- en meta-data management tot het uitserveren van sprite sheets: Tradecast verzorgt het volledige uitzend-proces, inclusief direct aan te spreken analytics-informatie.

HTML5 video player embedden voorbeeldTradecast content beheer systeem (management system) - Livestream mogelijkheden

Alle producten

Veelgestelde vragen

Alles dat je maar wilt weten over de video oplossingen van Tradecast, waaronder je eigen Tradecast Video Platform en het Tradecast Video Management Systeem (VMS), hebben we voor je op een rijtje gezet. Meer vragen? Neem gerust contact met ons op en we helpen je verder.

Tradecast noemt zich met trots de video- en technologie-partner van een grote reeks bedrijven en merken die hun video-distributie naar het hoogste niveau hebben willen brengen.

Als je ambities hebt om je video’s vanaf een eigen videoplatform beschikbaar te maken – gratis of tegen betaling – is Tradecast een ideale partner om dit mee te verwezenlijken.

Ook kun je Tradecast inschakelen voor het bouwen van video-apps voor iOS, Android, Apple TV, Samsung Smart TV, LG Smart TV, Roku, Amazon Fire TV, VEWD en meer.

Daarnaast is Tradecast de ideale technologie-partner om interactieve video’s toe te voegen aan je bestaande website, webshop, applicatie of platform. Dankzij Tradecast’s overzichtelijke API-documentatie, zijn (delen van) onze video-oplossingen eenvoudig toe te voegen aan je bestaande platformen en oplossingen.

Tradecast staat open voor ieder video-gerelateerd vraagstuk. Weet je niet zeker of jouw vraagstuk door ons opgelost kan worden? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat we dit samen kunnen overleggen.

Absoluut! Onze embeddable Tradecast HTML5 Video Player bevat verschillende mogelijkheden voor interactieve video, waaronder klikbare vlakken op het scherm en interactieve knoppen die op het juiste moment in en uit beeld verschijnen – zoals een koop-knop, een meer informatie-knop, een locatie-knop en een download-knop.

Dit maakt de Tradecast HTML5 Video Player de beste Video Player om te gebruiken als je jouw video’s interactief wilt maken.

Met het Tradecast Video Platform start je op een eenvoudige, kostenefficiënte en toekomstgerichte wijze je eigen, zelf te beheren online videoplatform. Perfect geschikt om al jouw video’s wereldwijd op een aantrekkelijke manier aan te bieden en daarbij de volledige controle te behouden over je content, je data, je gebruikers en je verdienmodellen.

Het Video Platform van Tradecast werkt op ieder scherm en apparaat, waaronder webbrowsers, smartphones, tablets en Smart TV’s.

Het Tradecast Video Platform wordt geleverd in een bundel met de Tradecast HTML5 Video Player en het Tradecast Video Management Systeem (VMS), voor een totaaloplossing voor online uitzenden en content beheren in eigen beheer.

Het Tradecast Video Management Systeem (VMS) is het video beheersysteem achter jouw Tradecast Video Platform. In deze afgeschermde omgeving kun je al je video’s uploaden, voorzien van titels, beschrijvingen, thumbnails, meta data, ondertiteling, interactiviteit en nog veel meer.

Het Tradecast VMS bevat bovendien talloze functies voor het meten van je video content en maakt de resultaten over een specifiek aan te geven tijdsperiode eenvoudig inzichtelijk.

Met het Tradecast VMS beheer je je volledige videobibliotheek en weet je altijd precies welke video’s goed scoren.

Dat kan zeker! Je kunt het Tradecast Video Platform zo aanpassen dat hij precies werkt voor jouw merk.

Kies je voor een op een template gebaseerd videoplatform, aangeboden in het Tradecast Expansion-abonnement, dan wordt je eigen videoplatform opgeleverd met een vormgeving en opzet op maat, gebaseerd op een aantal thema’s.

Kies je voor een volledig op maat ontworpen videoplatform, aangeboden in de abonnementen Tradecast Play en Tradecast Prime, dan wordt je eigen videoplatform in overleg met jou door één van onze vormgevers ontworpen.

Wat het uiterlijk van de bijgeleverde Tradecast HTML5 Video Player betreft: je kunt onder meer het logo links bovenin en de knoppenbalk onderin – de seekbar – op maat aanpassen. Wijzigingen aan het uiterlijk van de Tradecast HTML5 Video Player zijn automatisch zichtbaar op alle plekken waar de Video Player wordt gebruikt, ook als deze wordt geëmbed door derden.

Nou en of! Via het Tradecast Video Management Systeem (VMS), het beheersysteem achter jouw Tradecast HTML5 Video Player, kun je van elke geüploade video met een enkele klik de embedcode opvragen. Deze kun je vervolgens aanpassen naar wens en gebruiken op allerlei locaties, zowel op websites als in webshops, platformen en apps.

Een Tradecast Video Platform is gebouwd om vanuit één bron op zoveel mogelijk verschillende apparaten te werken. Een video die je uploadt in het Tradecast Video Management Systeem (VMS) kan middels de HTML5 Video Player getoond worden op webbrowsers, websites, webshops, smartphones, tablets, Smart TV’s en nog veel meer apparaten.

Je eigen videoplatform van Tradecast wordt daarnaast gekoppeld aan een webdomein dat je zelf hebt aangeschaft – bijvoorbeeld ‘mijnvideoplatform.tv’ – zodat deze eenvoudig door je publiek gevonden kan worden.

Absoluut! Door middel van het Tradecast Video Management Systeem (VMS), het beheersysteem achter het Tradecast Video Platform en de Tradecast HTML5 Video Player, kun je elke video eenvoudig voorzien van interactieve elementen.

Denk daarbij aan klikbare vlakken op het scherm maar ook aan interactieve knoppen die op het juiste moment in en uit beeld verschijnen, zoals een koop-knop, een meer informatie-knop, een locatie-knop en een download-knop.

Dit maakt de Tradecast HTML5 Video Player de beste Video Player om te gebruiken als je jouw video’s interactief wilt maken.

Ook dat kan! In het Tradecast Video Management Systeem (VMS), het beheersysteem achter het Tradecast Video Platform en de Tradecast HTML5 Video Player, kun je met een druk op de knop een livestream starten, die vervolgens door jouw kijkers via een geëmbedde Tradecast HTML5 Video Player te bekijken is.

Livestreamen maakt gebruik van het RTMP protocol, zodat je een livestream verbinding eenvoudig kunt koppelen aan het Tradecast VMS.

Dat kan! De Tradecast HTML5 Video Player – onderdeel van een Tradecast Video Platform – ondersteunt zowel streamen via Google Chromecast als Apple Airplay. Hierdoor kunnen jouw kijkers eenvoudig een video die ze starten doorzetten naar bijvoorbeeld een Smart TV of set-top box die Chromecast of Airplay ondersteunt.

Ja, ook DRM wordt ondersteund door het Tradecast Video Platform en de Tradecast HTML5 Video Player. In het Tradecast Video Management Systeem (VMS), het beheersysteem achter de Tradecast HTML5 Video Player, kun je zogenaamde DRM-regio’s aanmaken. Deze regio’s bepalen in welke regio’s wereldwijd de door jou geselecteerde video’s wel of niet bekeken kunnen worden.

De Tradecast HTML5 Video Player – die verwerkt zit in een Tradecast Video Platform – ondersteunt alle belangrijke en gangbare uitzendresoluties voor video, waaronder 360p, 720p HD en 1080p Full HD.

Tradecast staat open voor ieder video-gerelateerd vraagstuk. Elk vraagstuk is uniek en vraagt om een eigen aanpak, maar omdat we al onze oplossingen baseren op onze altijd actieve, continu onderhouden Tradecast Engine, zorgen we altijd voor schaalbare oplossingen die passen bij jouw budget.

Weet je niet zeker of jouw vraagstuk door ons opgelost kan worden? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat we dit samen kunnen overleggen.

dots ontdek tradecast producten
Geïnteresseerd?Ontdek onze producten
Niet gevonden wat je zoekt?
Kenneth Stamp

Ik help je graag verder. Bijvoorbeeld in een vrijblijvende product demo van maximaal 30 minuten. Hierin demonstreer ik het Tradecast Video Management Systeem en kun je al je vragen kwijt.

Boek demo